Продукти:
• 600 г брашно
• 20 г мая за хляб
• 2 щипки сол
• 2 с.л. олио
• 2 пълни с.л. свинска мас
• 100 г краве масло
• 1 яйце
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Размиваме маята в 100 мл вода, 1 щипка сол и 1 с.л. брашно. Оставяме я да втаса и след като бухне, добавяме още 1 ч.ч. вода и 1 с.л олио. Сипваме 500 г брашно, замесваме меко тесто и го оставяме на топло да втаса.
Отделно приготвяме смес от 1 с.л. разтопена мас и 1 с.л. олио. Потапяме пръстите си в тази смес, късаме от втасалото тесто топчета с големината на орех и ги нареждаме едно до друго в обилно намаслена тавичка. Леко притискаме с ръце наредените милинки и ги оставяме още 30 мин на топло, за да втасат.
Смесваме останалото масло с разбитото яйце, разтопените мас и масло, 1 с.л. вода и 1 щипка сол. Разбъркваме и заливаме втасалите милинки с тази смес. Оставяме милинките да престоят 15 мин в заливката и ги печем в силна фурна, докато почервенеят. Преди поднасяне поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...