Продукти:
• 4 твърдо сварени яйца - само жълтъците
• 250 г маргарин
• 8 с.л. пудра захар
• 3 ч.ч. брашно
• 2 ванилии
Начин на приготвяне:
Стриваме жълтъците и ги смесваве с пудрата захар и ванилийте. Прибавяме брашното и омесваме меко тесто. Прекарваме тестото през шприц, с помощта на който оформяме "розичките".
В средата на всяка "розичка" поставяме "тичинка" - парченце от изсушена плодова салата или стафида. Печем в слаба фурна до леко порозовяване.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...