Продукти:
• 4 филии сух бял хляб
• 4 яйца
• 200 г сирене
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1/3 пакетче краве масло
• 1 щипка сода бикарбонат
• ким, сусам
Начин на приготвяне:
Настъргваме сиренето на едро ренде, а хляба нарязваме на кубчета. Разбиваме яйцата и при непрекъснато бъркане прибавяме млякото, содата, половината сирене и хлебните кубчета.
Разбъркваме добре и изсипваме в намаслена тавичка. Отгоре разпределяме нарязаното на люспи масло и останалото сирене. Поръсваме с ким и сусам на вкус и печем в умерено загрята фурна.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...