Кулинарни рецепти » Пиперки, пълнени със сърца

 Пиперки, пълнени със сърца

Продукти:

• 8 пиперки за пълнене
• 800 г сърца
• 1-2 глави лук
• 2 моркова
• 1 ч.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• 2 с.л. доматено пюре
• черен и червен пипер
• чубрица, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме сърцата от ципите, прекарваме ги през месомелачка и ги запържваме в сгорещеното олио заедно със ситно нарязаните лук и моркови.

Прибавяме ориза и също го позапържваме. Поръсваме червения пипер, сипваме доматеното пюре, размито в малко вода, посоляваме и подправяме с чубрица и черен пипер.

Пълним чушките с така приготвената смес, нареждаме ги в тавичка, наливаме 2 ч.ч. вода и печем в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало