Продукти:
• 8 пиперки за пълнене
• 800 г сърца
• 1-2 глави лук
• 2 моркова
• 1 ч.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• 2 с.л. доматено пюре
• черен и червен пипер
• чубрица, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме сърцата от ципите, прекарваме ги през месомелачка и ги запържваме в сгорещеното олио заедно със ситно нарязаните лук и моркови.
Прибавяме ориза и също го позапържваме. Поръсваме червения пипер, сипваме доматеното пюре, размито в малко вода, посоляваме и подправяме с чубрица и черен пипер.
Пълним чушките с така приготвената смес, нареждаме ги в тавичка, наливаме 2 ч.ч. вода и печем в умерено загрята фурна.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...