Кулинарни рецепти » Сърца на фурна

 Сърца на фурна
/Словакия/

Продукти: (за 4-6 порции)

• 2 свински или телешки сърца
• 150 г сланина или пушени гърди
• 1 с.л. олио
• 1 глава лук
• 1 лимон
• 1/2 к.ч. бяло вино
• 1 с.л. брашно
• няколко зърна черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме сърцата в подсолена вода, докато омекнат, след което ги шпековаме с част от сланината.

В по-дълбока тенджера изпържваме в сгорещената мазнина останалата сланина заедно с дребно нарязания лук, прибавяме сварените сърца и черен пипер, заливаме с част от бульона, в който сме варили сърцата, изсипваме всичко в тава, посоляваме и печем в умерена фурна до зачервяване. След изпичане нарязваме сърцата на филийки и ги заливаме със сос.

Соса приготвяме като към соса, в който сме пекли сърцата, прибавяме още малко бульон, виното, брашното, сока от лимона и възвираме получената смес.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало