Кулинарни рецепти » Панирани свински уши

 Панирани свински уши

Продукти: (за 5 порции)

• 500 г свински уши
• 3 яйца
• 1 ч.ч. бира
• 5 с.л. брашно
• 1 ч.ч. олио
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата, прибавяме към тях бирата и постепенно при непрекъснато бъркане сипваме брашното, посоляваме и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Нарязваме свинските уши на ромбчета или правоъгълничета, панираме ги в бирената паста и ги пържим в сгорещената мазнина до порозовяване. Преди да поднесем поръсваме с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало