Кулинарни рецепти » Варени свински езици със сос

 Варени свински езици със сос

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г свински езици
• 2 с.л. краве масло
• 1 глава лук
• 1 парче целина
• 1 морков
• 1/2 ч.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме езиците в подсолена вода, обелваме ги и ги нарязваме на филийки.

Загряваме маслото и запържваме в него ситно нарязаните лук, морков и целина. Наливаме 1 ч.ч. от прецедения бульон, в който сме варили езиците. Варим, докато сосът остане на мазнина.

Прибавяме доматеното пюре, размито в 1 к.ч. топла вода, и леко препеченото брашно. Посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер. Пасираме соса и заливаме с него сварените и нарязани езици.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало