Кулинарни рецепти » Агнешки шерденчета на фурна

 Агнешки шерденчета на фурна

Продукти: (за4 порции)

• 8 агнешки шерденчета
• 300 г агнешко месо от бута
• 300 г агнешки чревца
• 3 глави лук
• 1 к.ч. ориз
• 40 г краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме чревцата и месото на малки парченца и ги задушаваме в малко вода. Прибавяме ситно нарязания лук, ориза, наситнен магданоз, черен пипер и сол на вкус. Наливаме вода, колкото да покрие продуктите и варим на умерен огън, докато оризът набъбне.

Пълним шерденчетата с така приготвената смес, зашиваме ги и ги нареждаме в тавичка. Поръсваме с червения пипер и върху всяко шерденче слагаме парченце масло.

Наливаме топла вода до средата на шерденчетата и печем в умерена фурна. По време на печенето периодично обръщаме шарденчетата, за да се запекат и от двете страни.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало