Продукти: (за 4 порции)
• 500 г свински бъбреци
• 2 главички стар лук
• 1 връзка пресен лук
• 2 скилидки чесън
• 2 с.л. краве масло
• 125 мл сухо бяло вино или месен бульон
• 200 г заквасена сметана
• прясно смлян бял пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Разполовяваме бъбреците и киснем 30 мин в оцет и малко вода. Подсушаваме и ги нарязваме на лентички.
Сгорещяваме на силен котлон маслото и пържим 2-3 мин наситнената бяла част на пресния лук и наситнените стар лук и чесън. Прибавяме бъбреците и ги обръщаме леко в мазнината. Прехвърляме в тавичка и ги слагаме в слаба фурна /около 175°С/.
Сгорещяваме виното, прибавяме сметаната и варим 3 мин. Заливаме с тази смес бъбреците, прибавяме нарязаните на тънки колелца пера пресен лук, подправяме със сол и черен пипер и печем 5-6 мин.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...