Кулинарни рецепти » Агнешко касапски гювеч

 Агнешко касапски гювеч

Продукти:

• 1 кг агнешки дреболии
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 3 връзки пресен лук
• 3-4 домата
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. ситно нарязан джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме дреболиите на ситно и ги запържваме в разтопеното масло. Щом поомекнат, прибавяме доматеното пюре, размито в топла вода, червения пипер и нарязания пресен лук. Наливаме топла вода, която да покрие продуктите и задушаваме 15 мин на умерен огън.

После посоляваме, поръсваме черен пипер и ситно нарязан джоджен, разбъркваме и прехвърляме в предварително затоплен глинен гювеч. Печем в умерена фурна.

Щом дреболиите омекнат, покриваме с доматите, нарязани на колелца, и продължаваме да печем, докато гювечът остане на мазнина.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Начало