Кулинарни рецепти » Овчарски кюфтенца

 Овчарски кюфтенца

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г кайма (смес)
• 1 кофичка кисело мляко
• 1 яйце
• 2-3 скилидки чесън
• 4-5 с. л. олио
• черен и червен пипер
• магданоз
• чубрица
• сол

Начин на приготвяне:

Измесваме каймата със сол, черен пипер, ситно нарязан магданоз и чубрица на вкус. Оформяме с мокри ръце кюфтенца, големи колкото топчета за супа, изпържваме ги в предварително сгорещеното олио.

Оставяме ги върху хартия да се отцедят от мазнината. Нареждаме ги в тавичка.

Разбиваме яйцето с киселото мляко, прибавяме счукания чесън, посоляваме и с тази смес заливаме кюфтенцата. Отгоре наливаме мазнината от пърженето и запичаме ястието в гореща фурна.

Автор: Радина Стоева

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало