Продукти: (за 4 порции)
• 8 средни тиквички
• 1 с. л. зехтин
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 60 г свинско месо
• 2 с. л. доматено пюре
• 2 ч. л. ситно нарязан магданоз
• 1 щипка смлян черен пипер
• 1 домат, нарязан на кръгчета
• 1 ч. ч. кисело мляко
• 1 с. л. ситно нарязан зелен лук
• 100 г гъби
• 1 лимон
Начин на приготвяне:
Срязваме на две по дължината измитите и остъргани тиквички. С чаена лъжичка издълбаваме вътрешността. Бланшираме за 1-2 мин тиквичките във вряла вода, изваждаме и ги отцеждаме.
Затопляме зехтина и добавяме нарязания на ситно лук и счукания чесън. Запържваме до златисто.
Махаме от огъня и прибавяме предварително свареното и нарязано на ситно месо, сварените и нарязани гъби, доматеното пюре, настъргания заедно с кората лимон, магданоза, меката част на тиквичките, която сме издълбали. Разбъркваме много добре. Добавяме черния пипер.
Напълваме тиквичките с тази смес и ги слагаме в намазнена тавичка. Печем при температура 180 градуса 20 минути. Сервираме изпечените тиквички горещи, украсени с кръгчета домати и зеления лук. Към тях поднасяме кисело мляко.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...