Продукти: (за 4 порции)
• 8 средни тиквички
• 1 с. л. зехтин
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 60 г свинско месо
• 2 с. л. доматено пюре
• 2 ч. л. ситно нарязан магданоз
• 1 щипка смлян черен пипер
• 1 домат, нарязан на кръгчета
• 1 ч. ч. кисело мляко
• 1 с. л. ситно нарязан зелен лук
• 100 г гъби
• 1 лимон
Начин на приготвяне:
Срязваме на две по дължината измитите и остъргани тиквички. С чаена лъжичка издълбаваме вътрешността. Бланшираме за 1-2 мин тиквичките във вряла вода, изваждаме и ги отцеждаме.
Затопляме зехтина и добавяме нарязания на ситно лук и счукания чесън. Запържваме до златисто.
Махаме от огъня и прибавяме предварително свареното и нарязано на ситно месо, сварените и нарязани гъби, доматеното пюре, настъргания заедно с кората лимон, магданоза, меката част на тиквичките, която сме издълбали. Разбъркваме много добре. Добавяме черния пипер.
Напълваме тиквичките с тази смес и ги слагаме в намазнена тавичка. Печем при температура 180 градуса 20 минути. Сервираме изпечените тиквички горещи, украсени с кръгчета домати и зеления лук. Към тях поднасяме кисело мляко.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...