Кулинарни рецепти » Воденичарска каварма

 Воденичарска каварма

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг крехко свинско месо
• 300 г гъби
• 4-5 глави кромид лук
• 500 г свински черен дроб
• 4 с.л. мазнина
• 3-4 с.л. вино
• 1-2 люти чушки
• чубрица, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на късчета и го задушаваме в мазнина и малко вода.

Прибавяме филийките лук, а малко след това и нарязаните на кубчета дроб и гъби.

Слагаме виното и малко вода, подправяме с черния пипер и чубрицата, посоляваме и печем ястието в пръстен гювеч.

Автор: Величка Каменова

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало