Кулинарни рецепти » Свинско печено с червен пипер

 Свинско печено с червен пипер

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г свинско месо от врата
• 10 скилидки чесън
• 1 с.л. червен пипер
• 2 с.л. свинска мас
• 4 глави лук
• 1 щипка кимион
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме месото. Подсушаваме го и го натриваме със сол, черен пипер и смлян кимион. С помощта на остър нож правим разрези в месото и шпиковаме със скилидките чесън.

Поръсваме парчето месо отвсякъде с червен пипер и го слагаме в тавичка, в която сме разтопили свинската мас и съвсем леко сме задушили в нея ситно нарязания лук. Заливаме го с 1 ч.ч. гореща вода и го печем в умерена фурна, като по време на печенето от време на време го обливаме със соса от печенето. Ако е необходимо, доливаме малко гореща вода.

Нарязваме готовото месо на филийки и го заливаме със соса от печенето.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало