Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг кайма /смес/
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• 1/2 ч.л. смлян кимион
• 150 г гъби /пресни или стерилизирани/
• 3 твърдо сварени яйца
• 1 к.ч. настърган кашкавал
• 2 глави лук
• 1 к.ч. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорещеното олио. Прибавяме гъбите, нарязани на дребно, и също ги задушаваме. Оставяме сместа да изстине и прибавяме към нея нарязаните на ситно твърдо сварени яйца и настъргания кашкавал.
Омесваме каймата с черния пипер, кимиона и сол на вкус. Разделяме я на 6 части и от всяка част оформяме питка с диаметър около 10 см. Слагаме равни части от плънката в средата на всяка питка. Завиваме питките на вретено и ги печем в силна фурна.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...