Кулинарни рецепти » Постна кухня » Ястия на тиган

Постна кухня:

Кюфтета от тиквички

Продукти: • 1 кг тиквички • 3 яйца • 1 връзка магданоз • 3 с.л. брашно • 5-6 скилидки чесън • половин кофичка кисело мляко • черен пипер • сол, • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Обелваме тиквичките, настъргваме ги на едро ренде и ги оставя...

Кюфтета от тиквички и картофи

Продукти: (за 4 порции) • 600 г картофи • 500 г тиквички • 3 яйца • половин връзка магданоз • 1 ч.ч. олио • 1 к.ч. брашно • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме картофите. Обелваме тиквичките, настъргваме ги и ги пр...

Кюфтета от тиквички и моркови

Продукти: (за 4 порции) • 2 средно големи тиквички • 1-2 моркова • 1 скилидка чесън • 1-2 яйца • 1 к. ч. настърган кашкавал • 1 непълна ч. ч. брашно • магданоз, черен пипер, сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Настъргваме тиквичките и леко ги и...

Кюфтета от тиквички и патладжани

Продукти: (за 4 порции) • 2 големи патладжана • 2 тиквички • 1-2 глави лук • 1 к.ч. ситно натрошено краве сирене • 1 с.л. брашно • 2-3 яйца • магданоз, черен пипер и сол • брашно за овалване • олио за пържене Начин на приготвяне: Обелваме и сварявам...

Кюфтета от тиквички и сух хляб

Продукти: (за 5 порции) • 300 г сух хляб • 300 г тиквички • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 2 яйца • 100 г кашкавал • 50 г сирене • 1 с.л. ракия • 1 к.ч. брашно • магданоз, черен пипер, сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Обелваме тиквичките, нар...

Кюфтета от цвеклови листа

Продукти: (за 4 порции) • 30-40 млади листа от цвекло • 4 картофа • 1 връзка магданоз • 2 с.л. галета • 2 яйца • 3 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Попарваме листата, отцеждаме и ги накълцваме. Стриваме сварените и обелени картофи, наситняваме...

Кюфтета от целина

Продукти: (за 4 порции) • 1 голяма глава целина • 1 ч.ч. ориз • половин пакетче краве масло • 1 к.ч. месен или зеленчуков бульон • 2 яйца • 1 к.ч. галета • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Настъргваме целината и оставяме да се поотцеди. ...

Кюфтета от чушки и грах

Продукти: (за 6 порции) • 3 ч.ч. грах • 1 кг чушки • 2 глави лук • 3 яйца • 3-4 с.л. галета • сол • брашно за овалване • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Сваряваме граха и го пасираме. Опичаме чушките и ги прекарваме през месомелачка. Ост...

Кюфтета от чушки и картофи

Продукти: (за 5-6 порции) • 1 кг червени чушки • 500 г картофи • 1 глава лук • 2-3 яйца • 2-3 с.л. галета • магданоз, чубрица • черен пипер, сол • мазнина за пържене За панировката: • яйца • брашно • галета Начин на приготвяне: Изпичам...

Кюфтета от чушки и патладжани

Продукти: (за 6 порции) 1 кг червени чушки, 3 големи патладжана 1 глава лук 1-2 с.л. олио 3 с.л.брашно 2-3 яйца 2-3 с.л.галета чубрица, черен пипер, сол олио за пържене Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги и ги прекарваме през месомела...

Кюфтета от чушки по Пазарджишки

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч. ч. настъргано сирене • 1 яйце • 1 жълтък • брашно (колкото е необходимо да се получи смес за кюфтета) • 2 яйца за панировка • 1 ч.ч. олио • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Опичаме чушките, почистваме ги ...

Кюфтета от чушки, моркови и картофи

Продукти: (за 4 порции) • 500 г чушки • 3-4 моркова • 2-3 пресни картофа • 3 с.л. кисело мляко • 3-4 с.л. брашно • 100 г кашкавал • 4 яйца • 1/2 връзка магданоз • сол • галета за овалване • олио за пържене Начин на приготвяне: Изпичаме чушките и...

Кюфтета с ориз

Продукти: (за 4 порции) • 200 г ориз • 1 яйце • 1 филия бял хляб /без кората/ • 1 глава лук • 1 к.ч. олио • 2 с.л. ситно нарязан магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Варим ориза в малко вода, докато стане на каша. След то...

Магданозени кюфтета

Продукти: • 2 по-големи връзки магданоз • 4-5 стръка зелен лук • 2-3 яйца • 1 к.ч. настъргано сирене • 3 с.л. брашно • 2-3 с.л. олио • сол, • мазнина за пържене • кисело мляко за гарнитура Начин на приготвяне: Измиваме магданоза и лука, нарязваме ...

Миш-маш от коприва

Продукти: • 1 кг коприва • 1 ч.ч. счукани орехи • 2 яйца • 60 г краве масло • сол Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме копривата. Сваряваме я в подсолена вода, отцеждаме я и я нарязваме на ситно. Разтопяваме маслото и запържваме леко копривата....

Миш-маш по испански

Продукти: (за 4 порции) • 1 патладжан • 3-4 чушки • 3-4 домата • 4-5 яйца • 2 глави лук • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Обелваме и нарязваме патладжана на тънки полукръгчета, посоляваме и оставяме да се отцедят в гевгир. В мазнината и 2...

Олимпийски кюфтета

Продукти: (за 10 порции) • 1 кг картофи • 600 г целина (глави) • 600 г моркови • 200 г краве масло • 100 г лук • 150 г ориз • 10 яйца • 100 г брашно • 250 мл прясно мляко • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме зеленчуците на к...

Паниран боб

Продукти: • 300 г по едър зрял фасул • 250 мл олио • сол • брашно и фанта за панировката Начин на приготвяне: Киснем боба една нощ в студена вода. Изхвърляме я и го варим в чиста вода 10 мин. Изхвърляме и нея, изплакваме го в гевгир с гореща вода и го варим п...

Паниран боб в пикантен сос

Продукти: • 500 г едър бял или кафяв боб • 2 моркова • 1 връзка корени (целина, джоджен, магданоз, пащърнак, копър) • 1 глава лук • 25 г подправка “Пикантина” • сух джоджен • 4 яйца • 200 г брашно • 200 мл олио • 30 г краве масло • 500 г домати • 2-4 с...

Паниран карфиол

Продукти: • 1 глава карфиол • 2 яйца • черен пипер, сол • брашно за овалване • олио за пържене Начин на приготвяне: Накъсваме карфиола на цветчета и ги сваряваме в подсолена вода. Отцеждаме цветчетата, потапяме ги първо в брашното, после в яйцата и пърж...

Паниран карфиол с кашкавален сос

Продукти: (за 4 порции) • 1 глава карфиол • 3 с.л. брашно • 2 яйца • сол • мазнина за пържене За соса: • 3 с.л. брашно • 3 с.л. краве масло • 500 мл прясно мляко • 2 с.л. настърган кашкавал • 2 жълтъка • лимонена киселина, сол Начин на приго...

Паниран лук

Продукти: (за 4 порции) • 500 г червен лук • 1 непълна ч.ч. бира • 2 яйца • 2-3 с.л. брашно • сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Нарязваме лука на кръгчета с дебелина 6-7 мм. Разбиваме яйцата с брашното и разреждаме с бирата, за да получим ...

Панирана целина

Продукти: (за 2 порции) • 2 глави целина с няколко листенца • 1 ч.ч. зеленчукова отвара или подсолена вода • 2 яйца • галета, брашно • лимонов сок, черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Нарязваме целината филийки с дебелина 1 см. Пус...

Панирани домати

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг домати • 1-2 с.л. брашно • 2 яйца • 2 с.л. счукан сухар • 1 к.ч. олио • 1 кофичка кисело мляко • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки с дебелина 1 см. Посоляваме и овалваме ...

назаднапред
Начало