Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг домати
• 1-2 с.л. брашно
• 2 яйца
• 2 с.л. счукан сухар
• 1 к.ч. олио
• 1 кофичка кисело мляко
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме доматите на филийки с дебелина 1 см. Посоляваме и овалваме в брашното. Потапяме ги в разбитите яйца, овалваме в ситно счукания сухар и ги пущаме в сгорещената мазнина да се изпържат от двете страни до златистокафяво.
Разбиваме киселото мляко заедно със ситно нарязания копър и сол на вкус. Поднасяме панираните домати със соса от киселото мляко.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...