Продукти:
• 8 големи печурки
• 2 с.л. ядки (сусам, тиквени семки, бадеми)
• 80 г сирене
• малко лимонов сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме гъбите, отделяме дръжките и ги нарязваме на ситно. Счукваме едро ядките и ги смесваме с гъбените дръжки, сиренето, лимоновия сок, черния пипер и солта.
Пълним гъбите с тази смес, завиваме ги с фолио и печем на скара 10 минути.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...