Продукти:
• 30 едри печурки
• 2-3 с.л. оцет
• 1 /4 ч.ч. зехтин
• сол
• черен пипер
За соса:
• 6 глави чесън, предварително изпечен във фурната
• 2 с.л. оцет
• 3-4 с.л. заквасена сметана
• 1 с.л. ситно нарязан пресен босилек
• 1 ч.л. ситно нарязана прясна мащерка
• 1 ч.л. настърган хрян
• сол
• черен пипер
За намазване на гъбите:
• 8 с.л. зехтин
• дръжките на половин връзка магданоз
Начин на приготвяне:
Изпечените скилидки чесън обелваме и пасираме. Към тях добавяме оцета, заквасената сметана, босилека, мащерката, хряна и разбиваме до получаване на гладко пюре. Подправяме със сол и черен пипер и оставяме в хладилника в добре затворен съд.
Измитите и почистени гъби слагаме в купа и заливаме със зехтина, оцета, солта и черния пипер. Разбъркваме добре. Върху дървени шишчета нанизваме по 7-8 гъби и поливаме със зехтина, предварително смесен с наситнените дръжки от магданоз.
Печем на грил или скара по 2-3 минути от всяка страна. Сервираме горещи с чесновия сос.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...