Кулинарни рецепти » Зеленчуци в ориенталска марината

 Зеленчуци в ориенталска марината

Продукти: (за 4 порции)

• 1 глава червено цвекло
• 2-3 червени чушки
• 1 ч.ч. кубчета ананас от компот
• 2 по-едри и не много узрели домата
• 40 г краве масло
• сол

За маринатата:

• 150 мл чай от каркаде
• 150 мл червено вино
• 5 с.л. соев сос
• 2 с.л. мед
• 2-3 скилидки чесън
• 1-2 зърна карамфил
• 1 щипка канела
• сокът от 1 лимон
• сокът от 1 портокал
• 1 к.ч. от течността на компота от ананас
• 3 к.ч. зехтин
• черен пипер


Смесваме всички съставки за маринатата, като чесъна нарязваме много на ситно.

Обелваме цвеклото, нарязваме го на по-големи кубчета и го бланшираме 2-3 мин във вряща подсолена вода, в която сме сложили 1 с.л. оцет.

Нарязваме чушките на шайби, а цвеклото и доматите – на кубчета.

Мариноваме чушките 8 часа, а доматите, ананасовите кубчета и цвеклото – 3 часа.

Накисваме във вода дървените шишове, нанизваме продуктите и ги печем на жарава, като периодично ги мажем с масло и въртим шишовете, за да се изпекат зеленчуците равномерно.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало