Кулинарни рецепти » Зеленчукови шишчета

 Зеленчукови шишчета

Продукти: (за 4 порции)

• 1 патладжан
• 2 червени чушки
• 8 дребни лукчета
• 8 по-едри печурки
• 100 г топено сирене
• 100 г пушено сирене
• 1 зелен домат
• 2 с.л. олио

За маринатата:

• 2 с.л. зехтин
• 100 мл червено вино
• вегета,черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжана на колелца, посоляваме и отцеждаме.

Смесваме зехтина, виното, вегетата, солта и черния пипер. Накисваме в тази марината за 3-4 часа патладжана, нарязания на резенчета домат, обелените лукчета и нарязаната на по-големи парчета чушка.

Накисваме дървените шишове в студена вода. Нижем зеленчуците заедно с гъбите в произволен ред като помежду им слагаме кубчета топено или пушено сирене.

Печем 5-6 мин като въртим шишовете и мажем зеленчуците с маринатата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало