Кулинарни рецепти » Петел със сарми по родопски

 Петел със сарми по родопски

Продукти:

• 1 петел
• 800 г кисело зеле
• 150 г ориз
• 1 к.ч. олио
• 2 глави лук
• 4 домата
• 1 ч.л. червен пипер
• 10-12 зърна черен пипер
• 1 връзка магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме петела, след което го намазваме с олио от вътрешната и от външната страна. Посоляваме и поръсваме с част от смления черен пипер. Поставяме в средата на тенджерата.

В сгорещеното олио и малко вода задушаваме ситно нарязания лук и към него прибавяме почистения, измит и отцеден ориз и червения пипер. След отстраняването им от огъня слагаме смления черен пипер и ситно нарязания магданоз. Със сместа увиваме в зелевите листа малки сарми, които нареждаме в тенджерата около петела и над него.

Към така приготвеното ястие прибавяме обелените и ситно нарязани домати. Заливаме с гореща вода, похлупваме плътно с капак и варим на слаб огън.

Автор: Радка Бойчева

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало