Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 600 г грах
• 1 глава лук
• 1 к.ч. бяло вино
• 2 с.л. брашно
• 40 г краве масло
• 2 с.л. олио
• 1 к.ч. бульон от пилешки дреболии
• индийско орехче
• шафран, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции и го изпържваме от нсички страни в смес от олиото и маслото. Изваждаме пилешките порции и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. Щом пожълтее, поръсваме брашното и също го позапържваме.
Наливаме виното и бульона, връщаме пилето, подправяме с черен пипер и сол и задушаваме до омекване на месото. Изваждаме порциите, а соса подправяме с шафран и индийско орехче.
Отделно сваряваме граха в подсолена вода и го прецеждаме. Разпределяме порциите по чиниите, заливаме със соса и гарнираме със сварения грах.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...