Кулинарни рецепти » Пиле с орехова плънка

 Пиле с орехова плънка

Продукти: (за 5 порции)

• 1 по-едро пиле
• 250 г пилешки дробчета
• 40 г краве масло
• 2 яйца
• 1 к.ч. орехови ядки
• 2 с.л. галета
• 1 к.ч. олио
• 4-5 зърна хвойна
• индийско орехче
• черен пипер
• лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме дробчетата ги в малко вода и ги отцеждаме. Нарязваме ги на ситно и ги смесваме с разтопеното масло, жълтъците, галетата, смлените орехови ядки, разбитите на сняг белтъци, черен пипер и сол на вкус.

Натриваме пилето отвън и отвътре със счукана хвойна, настъргано индийско орехче и сол. Пълним го с приготвената смес и зашиваме отвора. След това го запържваме от всички страни в сгорещеното олио.

Заливаме пилето с топла вода, захлупваме плътно съда с капак и задушаваме на тих огън, докато омекне. Разпределяме готовото пиле на порции и го поднасяме топло, полято със соса от варенето, подправен с лимонов сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало