Кулинарни рецепти » Пилешко с моркови и алабаш

 Пилешко с моркови и алабаш

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г бяло пилешко месо
• 350 г моркови
• 300 г алабаш
• 200 г грах от консерва
• 2 с. л. олио
• 1/2 ч. ч. зеленчуков бульон (може и от кубче)
• 1/2 ч. ч. кисело мляко
• кориандър, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме пилешкото месо, нарязваме го на лентички и го изпържваме в сгорещеното олио. Прибавяме граха, нарязаните моркови и алабаш и задушаваме.

Сипваме бульона, подправяме с черен пипер и сол и варим 10 минути под капак. Преди сервиране разбъркваме с изцеденото кисело мляко, разбито с щипка кориандър.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало