Кулинарни рецепти » Гулаш с пилешко месо и гъби

 Гулаш с пилешко месо и гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 600-700 г пилешко месо
• 500 г гъби
• 1 стрък праз
• 1 глава целина
• 40 г краве масло
• 1 ч.ч. зеленчуков бульон
• 1 к.ч. силно бяло вино
• 1 к.ч. сметана
• 1 ч.ч. отцедено кисело мляко
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разполовяваме праза по дължина и го нарязваме на парчета по 4-5 см. Нарязваме морковите на кръгчета, гъбите на парчета, а целината на малки кубчета.

В половината от маслото запържваме месото, нарязано на хапки. Сипваме бульона, захлупваме и задушаваме 30 мин.

В останалото масло запържваме гъбите, морковите и целината. Прибавяме ги към месото, подправяме с черен пипер и сол на вкус, захлупваме и задушаваме 20 мин. Прибавяме праза, сипваме виното и готвим още 15 мин. Накрая прибавяме сметаната и киселото мляко, възвираме ястието и отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало