Кулинарни рецепти » Пилешки бутчета с наденички и боб

 Пилешки бутчета с наденички и боб

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг пилешки бутчета
• 150 г пикантни наденички
• 250 г бял боб
• 400 г белени домати от консерва
• 1 глава лук
• 1-2 скилидки чесън
• 2-3 с.л. зехтин
• 2-3 с.л. брашно
• 300 мл пилешки бульон
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме зрелия фасул за 1 нощ в студена вода, след което го сваряваме.

Овалваме пилешките бутчета в смес от брашното, черен пипер и сол и ги запържваме от всички страни в сгорещената мазнина. Изваждаме бутчетата и в същата мазнина запържваме ситно нарязаните лук и чесън.

Добавяме наденичките, нарязани на парченца, и пържим още 2-3 мин. После сипваме бульона и нарязаните домати, връщаме бутчетата, подправяме с черен пипер и сол на вкус, захлупваме и задушаваме 15-20 мин на тих огън.

Накрая сипваме отцедения боб и задушаваме още 5-6 мин. Поръсваме готовото ястие със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало