Продукти: (за 8 порции)
• 1пуйка (около 3,5 кг)
• 2-3 глави лук
• 1 голяма кисела зелка
• 1 парче пушена сланина (пушени гърди)
• 5 с.л. свинска мас
• 3-4 жълтъка
• 1 лимон
• черен и червен пипер
Начин на приготвяне:
Сгорещяваме 2-3 с.л. мас и пържим в нея нарязания на ситно лук.
Посваряваме пуйката, обезкостяваме я и нарязваме месото на по-големи парчета. Увиваме всяко едно в парче тънка сланина и после в зелев лист, като сарма.
В дълбока тенджера редим сармите една до друга, посипваме ги с лука, който предварително сме объркали с червен и черен пипер. Не солим, тъй като зелето е достатъчно солено.
Притискаме сармите с чиния, заливаме с толкова вода, колкото да се покрият и варим на умерен котлон, като по време на варенето добавяме останалата мазнина.
Готовото ястие застройваме с разбитите жълтъци, подправени с черен пипер и лимонов сок.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...