Кулинарни рецепти » Дунавско задушено

 Дунавско задушено

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г пилешко месо
• 5-6 зърна черен пипер
• 5-6 зърна бахар
• 10 главички лук
• картофчета
• 5-6 домата
• 1-2 к.ч. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парчета и го нареждаме в тесен и дълбок огнеупорен съд, посоляваме и поръсваме с черния пипер и бахара.

Нареждаме върху месото обелените лукчета, върху тях - обелените картофи, а най-отгоре - обелените домати. Заливаме с мазнината и 1 ч.ч. вода и варим на тих огън около 3 часа.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало