Продукти: (за 4 порции)
• 500 г пушено пилешко месо
• 20 г мас
• 20 г краве масло
• 8 малки главички лук
• 350 г леща
• 1 парченце целина
• 2 малки моркова
• 2 скилидки чесън
• 1 връзка ароматни треви (дафинов лист, магданоз и мащерка)
• магданоз, смлян черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме пушеното месо със студена вода и го възваряваме. Изваждаме, изплакваме в студена вода, подсушаваме и изпържваме заедно с обелените главички лук в сгорещената мас.
Когато лукчетата се зачервят, прибавяме лещата, целината, надлъжно нарязаните моркови, връзката ароматни треви, счукания чесън, заливаме с вода и варим на тих огън до омекване.
Изваждаме морковите, целината и връзката ароматни треви, прецеждаме и прибавяме масло, черен пипер и сол.
Нарязваме месото на порции, подреждаме в чинии, наоколо разпределяме лещата и лукчетата и украсяваме с нарязан магданоз.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...