Кулинарни рецепти » Варена пуйка с ориз

 Варена пуйка с ориз

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг бяло месо от пуйка
• 60 г краве масло
• 1 к.ч. ориз
• 2 глави лук
• 10-12 маслини
• сока от 1 лимон
• 3 с.л. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции, които натриваме със сол и черен пипер и изпържваме в сгорещеното масло. Наливаме топла вода, която да покрива порциите и варим на умерен огън. Щом месото започне да омеква, сипваме лимоновия сок и продължаваме варенето.

Запържваме ориза в сгорещеното олио. Прибавяме ситно нарязания лук и също го запържваме. Наливаме 1 ч.ч. топла вода, прибавяме обезкостените маслини, захлупваме и задушаваме 20 мин на тих огън. Поднасяме порциите месо върху подложка от задушения ориз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало