Кулинарни рецепти » Задушено пиле с шунка

 Задушено пиле с шунка

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• 2 к.ч. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 глава лук
• 80 г шунка
• 1 к.ч. бяло вино
• 5-6 домата
• 3 чушки
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Овалваме порциите в брашно и ги изпържваме от двете страни в сгорещена мазнина.

Изваждаме пилешкото и последователно задушаваме в същата мазнина ситно нарязания лук и нарязаната на ивички шунка. Наливаме виното и връщаме пилешките порции. Захлупваме и задушаваме 15 мин на тих огън. Добавяме обелените и настъргани домати и задушаваме на тих огън още 30 мин.

В отделен съд задушаваме в 2 с.л. олио нарязаните на ивици чушки. Когато чушките омекнат, прибавяме ги към пилето. Задушаваме още 10 мин и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало