Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 средно голяма дюля
• 1 глава лук
• 2-3 домата
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. брашно
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции, посоляваме, запържваме го в сгорещеното олио и го изваждаме. В същата мазнина задушаваме последователно ситно нарязания лук и обелените и настъргани домати. Поръсваме червения пипер и наливаме вода, колкото да покрие продуктите.
Посоляваме на вкус, захлупваме и задушаваме на умерен огън. Когато месото започне да омеква, прибавяме нарязаната на едри кубчета дюля, доливаме малко топла вода и задушаваме още 20 мин на умерен огън. Накрая прибавяме размитото в малко вода брашно и оставяме ястието на огъня, колкото да заври.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...