Продукти: (за 4 порции)
• 700-800 г пилешки крилца
• 1 голяма глава лук
• 1 ч.л. с връх лют червен пипер
• 1 равна ч.л. сладък червен пипер
• 150 г пушени гърди
• 3-4 скилидки чесън
• 1-2 ч.л.брашно
• 2-3 с.л. течна сметана
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гърдите много ситно и ги пържим в сух тиган. Щом се позапържат и пуснат мазнина, прибавяме ситно нарязаните лук и чесън и ги разбъркваме с лютия пипер. Сипваме 2 с.л. вода и задушаваме, докато поомекнат.
Прибавяме крилцата, разрязани на две и ги позапържваме. Наливаме 1 ч.ч. топла вода, посоляваме, захлупваме и задушаваме на умерен огън.
Отделно размиваме брашното в сметаната и заливаме с тази смес омекналите крилца. Разпределяме ястието в чиниите за сервиране и поръсваме със запържения сладък пипер.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...