Кулинарни рецепти » Пиле по елховски

 Пиле по елховски

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1,5 к.ч. олио
• 2 глави лук
• 1 морков
• 3-4 скилидки чесън
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме пилето на четири и го натриваме със сол, счукан чесън, черен и червен пипер. Оставяме го половин час да поеме солта и след това пържим парчетата в сгорещеното олио до зачервяване.

Прибавяме ситно нарязаните лук и магданоз, позапържваме и тях и след това заливаме с виното, пускаме дафиновия лист и варим на тих огън, докато ястието остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало