Кулинарни рецепти » Пилешко месо с домати

 Пилешко месо с домати

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 кг домати
• 30 г краве масло
• 1-2 ч.л. захар
• 1/2 ч.л. канела
• 1 щипка индийско орехче
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистеното и нарязано на парчета пиле слагаме в тава, заливаме с малко гореща вода и варим в умерена фурна.

Избираме два по-големи домата, почистваме ги от семенната част и ги напълваме с разбитото заедно с подправките масло.

Останалите домати нарязваме на ситно и кипваме с малко сол, след което ги претриваме и прибавяме към свареното и почистено от несмилаеми части пилешко месо. В средата на сместа слагаме доматите с маслената плънка. Оставяме ястието да поври още 5-6 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало