Кулинарни рецепти » Патица А LA BERNOISE

 Патица А LA BERNOISE

Продукти: (за 6-8 души)

• 1 патица
• 4-5 с.л. мазнина
• 150 мл пилешки или зеленчуков бульон (може и от кубче)
• 2 дафинови листа
• 3-4 зърна бахар
• 10 зърна черен пипер
• 1 ч.ч. вино
• 200 г краве масло
• 5 глави лук
• сокът от 1 лимон
• 1 китка магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Изчистената и измита патица задушаваме в сгорещената мазнина с малко вода, бульона, подправките и нарязания на ситно магданоз. Щом поомекне, наливаме виното и довършваме задушаването.

В отделен съд сгорещяваме 200 г масло и пържим в него нарязания на филии лук. Поръсваме с малко брашно и наливаме соса, в който сме задушавали патицата.

Месото на патицата нарязваме на порции и разпределяме по чиниите.

Соса подправяме с лимонов сок, заливаме с него месото и гарнираме със задушени или сварени картофи, макарони и салата по избор.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало