Продукти: (за 4 порции)
•	1 пиле
•	2 домата
•	1 главичка лук
•	1 ч.ч. вода
•	60 г краве масло
•	1 с.л. брашно
•	100 г сметана
•	1 равна с.л. червен пипер
•	черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции, които посоляваме и изпържваме от всички страни в сгорещеното масло. Изваждаме месото и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. Връщаме пилешките порции, поръсваме брашното и задушаваме 1-2 мин. 
Прехвърляме всичко в тенджера под налягане. Прибавяме доматите, нарязани на четвъртинки, водата, червения пипер, сол и черен пипер на вкус. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим ястието още 20 мин. 
Отваряме тенджерата, прибавяме сметаната, разбъркваме много добре и варим още 5-6 мин без да затваряме.
 
              Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
 
              Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
 
              Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
 
              Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...