Кулинарни рецепти » Пиле във фин сос

 Пиле във фин сос

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 2 домата
• 1 главичка лук
• 1 ч.ч. вода
• 60 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• 100 г сметана
• 1 равна с.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции, които посоляваме и изпържваме от всички страни в сгорещеното масло. Изваждаме месото и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. Връщаме пилешките порции, поръсваме брашното и задушаваме 1-2 мин.

Прехвърляме всичко в тенджера под налягане. Прибавяме доматите, нарязани на четвъртинки, водата, червения пипер, сол и черен пипер на вкус. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим ястието още 20 мин.

Отваряме тенджерата, прибавяме сметаната, разбъркваме много добре и варим още 5-6 мин без да затваряме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало