Кулинарни рецепти » Пилешки гулаш

 Пилешки гулаш
/Сърбия/

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 2 домата
• 3 с.л. олио
• 2 ч.ч. бяло вино
• 2 глави лук
• 4 с.л. брашно
• сокът от половин лимон
• 50 г настърган кашкавал
• 1 дафинов лист
• 1 щипка захар
• магданоз, розмарин
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме пилето. Нарязваме го на 8 порции. Овалваме парчетата в брашното и ги изпържваме до златисто в сгорещеното олио.

Прибавяме ситно нарязания лук, лимоновия сок, обелените и едро нарязани домати, дафиновия лист, розмарина, захарта, черен пипер и сол на вкус. Наливаме виното и варим на слаб огън докато пилето се свари напълно.

Изваждаме свареното месо и прецеждаме соса през сито. Сервираме по 2 парчета във всяка порция, полети с прецедения сос и поръсени с настърган кашкавал и ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Начало