Кулинарни рецепти » Пиле в сос

 Пиле в сос

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 5 с.л. олио
• 4-5 домата
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. бяло вино
• 1/2 ч.л. захар
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изпържваме пилето от всички страни до зачервяване на кожичката. Заливаме го с 1-2 к.ч. вода и задушаваме, след което изваждаме пилето.

В същата мазнина изпържваме обелените и настъргани домати, поръсваме ги с брашното и разреждаме с виното. Кипваме и връщаме пилето в соса. Посоляваме и задушаваме още 3-4 мин. Подправяме със захар, черен пипер и наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало