Кулинарни рецепти » Бекаси по ловджийски

 Бекаси по ловджийски

Продукти: (за 6 порции)

• 6 бекаса
• 3 глави лук
• 1 корен пащърнак
• 1 глава целина
• 1 корен магданоз
• 1 морков
• 1 дафинов лист
• 1,5 ч.ч. червено вино
• 1 пакетче краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1-2 филии сух бял хляб
• черен пипер, бахар, сол

Начин на приготвяне:

Натриваме бекасите отвътре и отвън със сол и черен пипер, намазваме ги леко с масло и запичаме във фурната. После отделяме кожата, шийките и краката, счукваме ги във хаванче на каша, и ги запържваме в сгорещено масло заедно със ситно нарязаните лук, пащърнак, морков, целина и магданозен корен.

Задушаваме всичко, токато зеленчуците омекнат. Сипваме виното, слагаме дафиновия лист, 2-3 зърна бахар и 5-6 зърна черен пипер, посоляваме и варим сместа около 1 час. Прибавяме запръжка, приготвена от 1 с.л. масло и леко препеченото брашно, и доваряваме.

Накрая прецеждаме сместа през сито, като претриваме зеленчуците. Разрязваме бекасите на половинки, нареждаме ги в широка чиния за сервиране, украсяваме с пържени хлебни кубчета и заливаме с приготвения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало