Кулинарни рецепти » Пиле с карфиол

 Пиле с карфиол

Продукти: (за 4 порции)

• бялото месо от 1 пиле (около 800 г)
• половин пакетче масло
• 2 с.л. брашно
• 1 малка глава карфиол
• 1 к.ч. прясно мляко
• сол

Начин на приготвяне:

Накъсваме карфиола на розички и го сипваме във вряща подсолена вода, към която сме прибавили млякото. Варим, докато омекне и го отцеждаме.

Запържваме леко брашното в масло и прибавяме 2-3 ч.ч. от водата, в която е врял карфиола. Сипваме нарязаното на хапки пилешко и варим на тих огън, докато месото омекне. Добавяме сварения карфиол и доваряваме.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало