Кулинарни рецепти » Пиле от Лацио

 Пиле от Лацио
/Италия/

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 40 г краве масло
• 3 с.л. зехтин
• 60 г шунка
• 1 глава лук
• 4 с.л. бяло вино
• 4-5 домата
• 2 зелени чушки
• 1-2 с.л. брашно
• розмарин, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции, посоляваме и поръсваме с черен пипер и брашно.Изпържваме го от двете страни в маслото и 1 с.л. зехтин.

Изваждаме пилето и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. Щом пожълтее, прибавяме нарязаната на ивички шунка, виното, розмарина и порциите пиле. Варим, докато виното се изпари.

Прибавяме попарените и обелени домати, захлупваме и задушаваме 30 мин. Отделно нарязваме чушките на по-широки ивици и ги изпържваме в останалия зехтин. Прибавяме ги към пилето и продължаваме да задушаваме до омекване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Начало