Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 2-3 моркова
• 1 парче целина
• 2 яйца
• 4 с.л. олио
• 4 ч.л. брашно
• 1 ч.ч ориз
• 1 с.л. лимонов сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме пилето и го заливаме с хладка вода. Прибавяме нарязаните на тънко целина и моркови. Варим на умерен огън. Щом омекне месото, прецеждаме бульона.
В сгорещената мазнина запържваме брашното до златисто. Сипваме част от бульона и бъркаме, докато се сгъсти. Прибавяме жълтъците. Посоляваме и подправяме с лимоновия сок.
Поднасяме пилето върху подложка от ориз, сварен в останалия пилешки бульон. Заливаме го със соса и поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...