Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 пиле
• 1 ч.ч. ориз
• 2-3 глави лук
• 6 ч.ч. вода
• 1,5 к.ч. стафиди
• 2 с.л. прясно мляко
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме пилето, обезкостяваме го и го нарязваме на малки парченца. Пускаме късчетата месо във врящата вода, към която прибавяме млякото, и ги варим докато омекнат.
Изваждаме месото и слагаме в бульона изчистения и измит ориз и ситно нарязания лук. Варим 25 мин, връщаме месото, прибавяме стафидите, посоляваме и задушаваме ястието на слаб огън още 10 мин.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...