Кулинарни рецепти » Пилешки пилаф

 Пилешки пилаф

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 пиле
• 1 ч.ч. ориз
• 2-3 глави лук
• 6 ч.ч. вода
• 1,5 к.ч. стафиди
• 2 с.л. прясно мляко
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме пилето, обезкостяваме го и го нарязваме на малки парченца. Пускаме късчетата месо във врящата вода, към която прибавяме млякото, и ги варим докато омекнат.

Изваждаме месото и слагаме в бульона изчистения и измит ориз и ситно нарязания лук. Варим 25 мин, връщаме месото, прибавяме стафидите, посоляваме и задушаваме ястието на слаб огън още 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало