Кулинарни рецепти » Пиле, задушено в тенджера под налягане

 Пиле, задушено в тенджера под налягане

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 2 връзки корени за супа
• 4-5 картофа
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. чубрица
• 2 дафинови листа
• 60 г краве масло
• 1 ч.ч. бяло вино
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме много ситно лука, корените за супа, картофите и магданоза.

Сгорящяваме маслото в отворена тенджера под налягане и запържваме в него нарязаното на порции пиле. Прибавяме нарязаните зеленчуци, виното и препеченото и размито с малко вода брашно. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и наливаме 1 ч.ч. вода.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 40 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало