Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 60 г краве масло
• 1 глава лук
• 1 зелена камба
• 1 червена пиперка
• 2 домата
• 2 моркова
• 2 скилидки чесън
• 1 с.л. ситно нарязани листа от целина
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 2 с.л. препечено брашно
• 1/2 ч.л. червен пипер
• 1 щипка майорана /или риган/
• 1 щипка ким
• 1 щипка черен пипер
• 1 щипка мента /или джоджен/
• половин дафинов лист
• сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме пилето и нарязваме месото на хапки. Нарязваме камбата и пиперката на ивички. Обелваме доматите и ги нарязваме на ситно.
Нарязваме морковите и лука на ситно и ги задушаваме в малко мазнина. Прибавяме месото, камбата, пиперката, доматите, дафиновия лист и скилидките чесън. Продължаваме да задушаваме на тих огън, като наливаме по малко топъл бульон или вода.
Когато месото поомекне, прибавяме брашното, размито в малко вода, червения пипер и останалото масло. Посоляваме на вкус и варим още 10 мин. Малко преди да отстраним от огъня, прибавяме и останалите подправки.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...