Кулинарни рецепти » Пиле в сос от кестени

 Пиле в сос от кестени
/Сърбия/

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 пиле
• 500 г кестени
• 2 с.л. олио
• 2 глави лук
• 1 с.л. картофено брашно
• 1 ч.ч. бяло вино
• 300 мл бульон /или вода/
• 1 бучка захар
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме пилето. Натриваме го със сол и черен пипер и го изпичаме в предварително загрята фурна. Щом се позачерви, го изваждаме от фурната и го нарязваме на порции.

Наливаме олиото в широка тенджера и разстиламе лука, нарязан на полукръгове. Нареждаме отгоре пилешките порции и задушаваме на умерен огън, като наливаме по малко от бульона.

Отделно разрязваме леко кестените и ги сваряваме. После ги обелваме, пасираме и смесваме с картофеното брашно, виното и захарта. Бъркаме на умерен огън, докато сосът се сгъсти. Ако е необходимо, наливаме малко бульон.

Сипваме готовия сос при пилето и държим ястието на огъня още десетина минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало