Кулинарни рецепти » Селска пилешка яхния

 Селска пилешка яхния

Продукти:

• 1 пиле
• 3-4 глави лук
• 1-2 зелени чушки
• 3-4 домата
• 5-6 с.л. олио
• 3 с.л. брашно
• 1 с.л. червен пипер
• 1-2 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме пилето и го нарязваме на порции. Нарязваме лука на филийки и го запържваме в сгорещеното олио заедно с пилешките порции. Прибавяме брашното и също го запържваме. Поръсваме червения пипер и наливаме 1-2 ч.ч. гореща вода.

Щом ястието заври, прибавяме ситно нарязаните чушки и доматите, които сме нарязали по-едро. Посоляваме на вкус и доваряваме на слаб огън. Преди поднасяне поръсваме с наситнения магданоз.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало