Кулинарни рецепти » Пикантни сарми

 Пикантни сарми

Продукти: (за 4 порции)

• 4 пушени пилешки бутчета
• 1 кг кисело зеле
• 3-4 с.л. свинска мас
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.ч. зелев сок
• стрита чубрица, черен пипер

Начин на приготвяне:

Разрязваме бутчетата на две и ги поръсваме със смес от черен пипер, чубрица и половината от червения пипер.

Загъваме всяко парче с двоен зелев лист и ги нареждаме върху останалото зеле, което сме нарязали на ситно. Поръсваме с останалия червен пипер, разтопената мас и зелевия сок. Притискаме с чиния и варим на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало